torsdag 25 maj 2017

En sax i hjärtat

Rec.ex. från Albert Bonniers förlag - tack!
En sax i hjärtat av Marie Bengts kom som en överraskning i brevlådan och det visade sig vara en väldigt trevlig sådan.

Det är en deckare som utspelas i slutet av 1950-talet. Berättelsen tar sin början när sömmerskan Hannah Lönn reser till den lilla orten Eneby i Småland för att hjälpa sin faster Lilly som stukat foten. Eneby är en liten idyll, men snart bryts lugnet av ett mord när en äldre kvinna i bynhittas mördad med en sax i bröstet. Kvinnan saknar inte ovänner och flera av byborna har både motiv och minst sagt tveksamma alibin.

Hannah är inte en kvinna som kan hålla sig utanför när det händer spännande saker och av någon märklig anledning hamnar hon flera gånger i händelsernas centrum. Hon ger polisen ett handtag när de jagar efter mördaren - något som de kanske inte riktigt uppskattar till en början. Hennes engagemang sticker också i ögonen på flera av byborna, som inte uppskattar den främmande - och nyfikna - fågeln.

Det är en småputtrig och trevlig berättelse, om man nu kan säga så om en mordhistoria. På något sätt är det lite befriande att läsa en deckare där någon "bara" blir mördad. Det finns så många råa och brutala deckare. Jag tyckte att det här var en riktigt charmig och trevlig bok. En perfekt sommardeckare!

En sax i hjärtat
Författare: Marie Bengts
Förlag: Albert Bonniers förlag  (2017)
ISBN: 9789100168735
Finns t.ex. hos Bokus eller Adlibris

3 kommentarer:

  1. Jag gillade Hannah och visst är det en småputttrig historia :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, hon var en trevlig typ. Tror du det kommer flera böcker i samma serie?

      Radera
    2. Efter vad jag har förstått så ska det bli en serie om Hannah :)

      Radera